Vytvořili jsme 2 varianty mixovaného balení s 2 druhy kávy ve filtru. Zatímco ve variantě s kávami z Brazílie a Nikaraguy si vychutnáte kávy se spíše hořkým nádechem a čokoládovými tóny, v balení s kávami z Kolumbie a Etiopie najdete druhy, v jejichž chuti můžete ucítit ovocné tóny i vyšší kyselost. O kávě ve filtru Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma. Jak na přípravu Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to? Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open Rozložte a nasaďte na hrnek Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru Počkejte, až káva zcela překape do hrnku Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty. Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou. Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete v sekci Parametry.
Země původu |
Etiopie |
Chuť |
Kolekce více druhů |
Stupeň pražení |
Světlé |
Typ kávy |
Arabica |
Metoda zpracování |
Promyté |
Chuťový profil |
Ovocný |